Loading...

#Smallchanges

#Smallchanges

“The idea that everything is purposeful really changes the way you live. To think that everything that you do has a ripple effect, that every word that you speak, every action that you make affects other people and the planet.”

– Victoria Moran

Ik geloof dat wij, als individu, wél een verschil kunnen maken. Wij en al onze kleine aanpassingen maken zeker een verschil voor de aarde waarin wij leven en de toekomst hiervan.

De afgelopen maand heeft weer doen blijken dat klimaatverandering hét probleem is van deze tijd. Zo was er op 10 oktober de dag van de Duurzaamheid, heeft het internationale klimaatpanel IPCC een somber tussenrapport over de strijd tegen klimaatverandering gepubliceerd, en de uitspraak van de Urgenda zaak werd bekend. De gevolgen van klimaatverandering zijn groot en de communicatie hiervan is dan ook vaak in doemscenario’s en door het verwijten van anderen.

 

Ik ben van mening dat wij als individuen bij elkaar ook groot zijn. Duurzame ontwikkeling lijkt vaak nog een abstract en onhaalbaar concept te zijn waardoor er een neiging ontstaat om ons er maar gewoon helemaal voor af te sluiten. We moeten stoppen met het communiceren van de duurzaamheidskwestie doormiddel van doemscenarios en het verwijten van anderen. In plaats daarvan, zal ik jongeren tot actie inspireren en motiveren door positieve voorbeelden te geven.

 

Het probleem is groot, maar de oplossingen zijn ontelbaar en klein. Er zijn zo veel #smallchanges die we allemaal kunnen toepassen in ons leven om ervoor te zorgen dat wij zo min mogelijk negatieve impact hebben op het klimaat.

Elk rietje, plastic tasje en andere ‘single use plastics’ die je niet gebruikt, is een item minder in de plastic soep die nu onze oceanen vervuilen. Elke duurzame keuze die jij maakt vormt een ‘ripple’. Al onze ‘ripples’ bij elkaar creëren een ‘ripple effect’ en vormen een golf van positiviteit om zo onze planeet te verduurzamen, de negatieve effecten van klimaatverandering te verminderen én onze oceanen te beschermen.

 

Jij bent nu één van de lucky ones. Met de positieve voorbeelden die ik zal delen, kan ook jij een verschil maken. Dus onderneem actie! Stem vanaf 29 Oktober op mij en houd mijn social media accounts in de gaten voor tips over hoe jij #smallchanges kan aanbrengen in jouw leven. Deel de tips ook vooral om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee gaan werken aan een betere planeet voor ons allemaal.

Stuur me een berichtje via mijn social media accounts (of naar roos@roosvoordevn.nl),  als jij een goed idee hebt voor een meer duurzame samenleving en wat jij zou willen zeggen als je een stem zou hebben tijdens een conferentie van de VN!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *